Okategoriserade

Sålde illrar som pudlar

En mycket märklig händelse har inträffat i Buenos Aires, som är Argentinas huvudstad. En man som hävdat att han sålde renrasiga hundar har hamnat i trubbel, då det har visat sig att hans påstående var ganska långt ifrån sanningen. ”Hundarna” var nämligen varken renrasiga eller riktiga hundar. En kund till mannen, som stod på ett torg och marknadsförde sina billiga hundar, beslutade sig för att köpa två pudlar men kom hem med något helt annat. Efter att nyheten blev känd har även andra kunder som känner sig lurade givit sig tillkänna.

Veterinärens besked: det är illrar

När köparen gick till polisen blev hans historia känd: han Skulle köpa pudlar – fick illrar på steroider. Säljaren hade från födseln gett illrarna steroider för att de skulle bli mer lika hundar. Vid köptillfället hade han även friserat deras päls så att de skulle se extra fluffiga ut. En annan kund till säljaren har berättat om att han lurat på även henne en iller – denna gång hävdade han dock att djuret var en chihuahua. Köparna borde dock ha anat ugglor i mossen redan när de köpte illrarna – en renrasig hund kostar nämligen ungefär $1000 i Buenos Aires, medan illrarna bara kostade $75 per styck.

Illrar är svåra husdjur

Det var nog tur att mannen snabbt fick reda på att hans ”hundar” i själva verket var illrar, för det finns få likheter mellan de olika djuren. Illrar är svåra att uppfostra, och kräver mycket tid och engagemang från sin ägare för att de ska bli bra husdjur. De är svåra att få rumsrena och luktar ofta väldigt starkt vilket kan upplevas obehagligt av många. Dessutom kan det vara svårt att lära illern att den inte får bitas. I ärlighetens namn… Om mannen inte såg skillnad på en hund och en iller bör han nog inte äga något husdjur alls!